TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečné snídaňové křupky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, badyán

Energetická hodnota celkem: 4275 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 126, SAFA (g): 4, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 534 kJ

Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.9, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozinky rozmixujeme nebo pokrájíme nadrobno (můžeme je předem namočit). Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí a badyánem. Přidáme nastrouhané jablko, rozinky a čekankový sirup. Ručně prohněteme a rozprostřeme do co nejtenčí vrstvy na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C cca 25 minut, dokud povrch lehce nezezlátne, vypneme troubu a necháme ještě dosušit. Po vychladnutí nalámeme nebo nakrájíme na menší kousky. Křupky přidáme například do jogurtu nebo mléka na snídani nebo svačinu.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 03. 2022 19:28
vynikající .rychle. aby se mi těsto lépe roztíralo lehce jsem namočila a roztírala stěrkou.
05. 08. 2021 22:50
Rozhodně zítra během dne vyrobím, je tam vše, co miluji :)
11. 01. 2021 19:48
Vypadá to moc dobře :-)
11. 01. 2021 14:34
Zajímavá snídaňová variace. Děkuji, zkusím :-).
11. 01. 2021 13:46
Moc dobré, jen jsem nahradila sirup medem (který jsem na rozdíl od čekankového sirupu měla), jen se po tom zaprášilo :-)

Naši partneři